Miyuki

Miyuki

 

Miyuki-kraaltjes zijn Japanse glaskraaltjes die bekend staan om hun hoge kwaliteit en precisie. Ze worden geproduceerd door het Japanse bedrijf Miyuki Co., Ltd., dat sinds 1949 gespecialiseerd is in het maken van glaskralen. Miyuki-kraaltjes zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten, vormen, kleuren en afwerkingen en zijn populair bij sieradenmakers over de hele wereld.

Het belangrijkste verschil tussen Miyuki-kraaltjes en rocailles is hun maat en vorm. Miyuki-kraaltjes hebben een gelijkmatige en precieze vorm en worden geproduceerd in verschillende vormen, zoals cilinders, kubussen en driehoeken, terwijl rocailles een ronde vorm hebben en minder uniform zijn qua grootte en vorm.

Miyuki-kraaltjes hebben ook een andere manier van productie, waardoor ze van hogere kwaliteit zijn dan rocailles. Ze worden gemaakt met behulp van speciale machines die elke kraal afzonderlijk vormen en polijsten, waardoor elke kraal precies dezelfde maat en vorm heeft en een uniforme afwerking heeft. Rocailles worden daarentegen meestal met de hand gemaakt, waardoor er meer variatie is in grootte en vorm.

Vanwege hun uniformiteit, precisie en hoge kwaliteit zijn Miyuki-kraaltjes populair bij sieradenmakers voor het maken van complexe patronen en ontwerpen, terwijl rocailles vaak worden gebruikt voor eenvoudigere ontwerpen of voor het toevoegen van een vleugje kleur aan een sieraad.

Weergave:

Volg mij ook op